دانشکده تغذیه و علوم غذایی
مزایای گوشت شترمرغ
مزایای گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ جزء گوشتهای قرمز طبقهبندی میشود اما بر خلاف سایر گوشت های قرمز، یک گوشت سالم در نظر گرفته می شود. رنگ این گوشت نسبت به گوشت گاو تیره تر است.
گوشت شترمرغ اسیدهای چرب چند غیر اشباع بالا، اسیدهای چرب اشباع کم و کلسترول کم تری در مقایسه با سایر گوشت های قرمز مانند گوشت گاو دارد. این در حالی است که طعم آن شبیه گوشت گاو بدون چربی می باشد.
در واقع ترکیبی از خواص هر دو گوشت را دارد. از این جهت گوشت شترمرغ یک گوشت قرمز مناسب برای افرادی است که به دنبال سبک زندگی سالم تر هستند. 100 گرم گوشت شترمرغ پخته حاوی 174 کیلوکالری انرژی، 56/66 گرم آب، 93/25 گرم پروتئین و 01/7 گرم چربی است.
در مطالعه ای درصد چربی در گوشت های مختلف اندازه گیری شد. درصد چربی گوشت خام شترمرغ 6/1 درصد،گوشت خام بوقلمون 8/3 درصد و گوشت خام گاو 5/4 درصد بود. نسبت چربی به پروتئین طبق مطالعه ای در گوشت شترمرغ 07/0، گوشت بوقلمون 18/0 و گوشت گاو 22/0 بود که نشان دهنده برتری گوشت شترمرغ نسبت به گوشت بوقلمون و گاو از این نظر می باشد.
گوشت شترمرغ حاوی سدیم پایین تر و آهن بالاتری نسبت به سایر گوشت ها است که باعث می شود گزینه مناسب تری برای افرادی باشد که نیاز به محدودیت سدیم دریافتی دارند و یا مبتلا به کم خونی فقر آهن می باشند. همچنین سطح فسفر و منگنز در گوشت شتر مرغ نسبت به گوشت گاو یا مرغ بیش تر است. گوشت شترمرغ ویتامین Eبالایی نیز دارد.
"فاطمه نوری پور" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید